Руси не напуштају своје: Први заменик шефа Председничке администрације Руске Федерације посетио Херсон

Херсон је посетио први заменик шефа администрације председника Руске Федерације Сергеј Киријенко.

Прегледавши град изразио је захвалност радницима стамбено-комуналних служби, образовања, здравства и руководству региона на чињеници да градови региона живе мирним животом.

Сергеј Киријенко је такође учествовао у низу радионица о одржавању живота града и региона.

Током састанка Сергеја Киријенка са начелником Херсонске регионалне државне администрације Владимиром Салдо разговарали су о питању за добијање руског држављанства од стране становника Херсонске области, исплата плата општинским службеницима и пензија становницима региона, као и организовање дечје рекреације на приморју, разговарало се о издавању руских сведочанстава и диплома дипломцима школа и универзитета.

Киријенко је показао дубоко интересовање за брзо решавање приоритетних проблема региона јасно полазећи од перспектива интеграције региона са Руском Федерацијом.

Шеф државне управе Херсонске области Владимир Салдо прокоментарисао је посету Сергеја Киријенка:

„Била је то апсолутно радна посета, професионалан приступ најважнијим питањима за нас добили смо конкретне одговоре и чврсто обећање помоћи у свим областима.

Разговарано је о широком спектру питања: од добијања диплома за дипломце до проширења интеграционих процеса у свим осталим областима: здравство, социјална давања, хуманитарна помоћ.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал