Нови раздор између САД и Украјине

Портпарол Владимира Зеленског Сергеј Никифоров: Сједињене Државе треба да прецизирају речи Џоа Бајдена о одбијању да послушају његова упозорења.

Тврдња америчког председника Џоа Бајдена да Владимир Зеленски „није желео да чује“ упозорења о претњи из Русије није толико тачна; може се дати контра изјава против Сједињених Држава. Ово је изјавио представник Зеленског Никифоров.

Блумберг је раније известио о изјави председника Сједињених Држава у којој се наводи да Бела кућа не сумња у неизбежност почетка специјалне операције Русије за заштиту Донбаса, на шта је упозорио Владимира Зеленског. Али он „није желео да то чује, као многи људи“.

Према речима Никифорова пре заоштравања ситуације у Украјини, Зеленски је више пута контактирао Вашингтон и тражио превентивне мере у односу на Русију.

„Израз „нисам желео да чујем“ вероватно треба да се разјасни. Осим тога ако се сећате председник Украјине је позвао партнере да уведу пакет превентивних санкција како би подстакли Русију да повуче своје трупе и деескалира ситуацију. И ту већ можемо рећи да наши партнери „нису хтели да нас чују“, цитира РБЦ Никифорова.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал