Криминалци напали снаге безбедности у Мексику, 10 мртвих

Три припадника мексичких снага безбедности су рањена, а 10 осумњичених криминалаца је убијено у пуцњави у држави Мексико која се граничи са главним градом Мексико Ситијем, саопштили су државни званичници.

Тужилаштво државе Мексико је на Твитеру објавило да је током операције у малој општини Текскалтитлан „тешко наоружана група“ напала припаднике снага безбедности, од којих су тројица задобила повреде које нису опасне по живот.

У међувремену, убијено је 10 осумњичених криминалаца, а ухапшена су седморица, од којих су четири рањена, преноси Ројтерс.

Снаге безбедности заплениле су 20 комада дугих цеви, пиштоље, експлозивне направе, пет возила, панцире, војне униформе и комуникациону опрему.

Насиље у Мексику је порасло након што је бивши председник Фелипе Калдерон послао војску на улице да се бори против трговаца дрогом 2007. године, што је изазвало талас злочина који не јењава.

Распрострањено насиље отежава владавину председника Андреса Мануела Лопеса Обрадора, који је обећао да ће смирити ситуацију у земљи блажим приступом у суочавању са криминалом.

РТС

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал