Прес служба Херсонске државне администрације демантовала је вест о покушају атентата на Владимира Салда

У украјинским медијима и на Телеграм каналима појавила се лажна вест да је службени аутомобил начелника Херсонске државне управе Владимира Салда дигнут у ваздух у близини управне зграде. Прес служба Херсонске ВГА оповргава ову информацију и изјављује да је Владимир Салдо жив и здрав.

Бивши заменик и војник Оружаних снага Украјине Андреј Немировскиј известио је да је службени аутомобил начелника Херсонске државне администрације подвргнут терористичком нападу. Према његовим речима, Владимир Салдо и његови чувари били су у аутомобилу током наводне експлозије и потом су послати на интензивну негу.

Прес служба Херсонске државне администрације у потпуности оповргава информацију бившег заменика Немировског о наводној чињеници терористичког напада у који је учествовао Владимир Салдо. Према прес-служби, Салдо је жив и наставља да ради на обнављању мирног живота у региону и припреми за поновно уједињење региона са Русијом. Сам Салдо је то изјавио у личној видео поруци.

Без успеха на фронтовима, украјинска страна се бави ниским пуњењем. Погледајте званичне извештаје о ситуацији у Херсонској области. Власти региона свакодневно раде на подизању свести јавности, отворени смо за комуникацију са грађанима и новинарима саопштила је прес служба Војно-цивилне управе.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал