Инцидент на мађарско-српској граници

На мађарско-српској граници код места Кунбаја данас се догодио инцидент када су мигранти каменом у главу погодили једног граничног полицајца, саопштила је мађарска полиција.

У мађарској полицији наводе да је њихов службеник задобио лакше телесне повреде и да је покренута истрага због насиља над службеним лицем.
Мигранти су такође оштетили и службено возило, као и контејнер за одмор, преноси РТС.

Од почетка године забележено је 238 напада на граничаре у жупанијама Чонград-Чанад и Бач-Кишкун, које се граниче са Србијом, кажу у мађарској полицији.

Бацање камења, цигли, кочева, штапова, па и песка на униформисана лица постало је уобичајено, а до сада је повређено 28 полицајаца.

Насилним поступцима миграната оштећено је 120 возила и 19 наџорних камера, а браве на заштитној огради поломљене су у 33 случаја.

Број илегалних прелазака границе је у порасту, а мигранти се све агресивније понашају, констатују у полицији суседне земље.

Полицајци и војници који бране границу и даље ће предузимати одлучне мере према прекршиоцима, истичу у мађарској полицији.

Само током јучерашњег дана мађарски полицајци и војници привели су 610 илегалаца, а 234 особе су спречене да нелегално уђу у земљу.

Мађарске власти ове године ухапсиле су око 97.000 особа које су илегално боравиле на територији Мађарске, што је дупло више него у исто време прошле године.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал