Вулин: Русија не мења свој став и неће признати Косово

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да Русија не мења своју позицију и неће признати тзв. Косово, и додао да ако га и цео свет призна, Србија неће признати тзв. Косово, а то је, ипак, важније од свега.

„Признајући такозвано Косово као државу, Запад се послужио правом јачег, та батина има два краја. У Србији је 1999. године у НАТО агресији убијено међународно право и ништа га неће оживети у Украјини. Русија се позива на пример Запада и они који су јој тај пример дали, тешко да имају морални аргумент да је осуђују за оно што су сами поставили као принцип. Да су они који су признали такозвано Косово схватили грешку и повукли своје признање, можда би имали морални аргумент да осуде Русију, уместо тога, они од Србије траже да призна такозвано Косово, да Србија својим признањем искупи њихов грех“, рекао је Вулин.

Вулин је то изјавио коментаришући наводе руског председника Владимира Путина који је казао да је са Косовом постављен преседан, те да Русија има свако право да призна републике у Донбасу по Повељи Уједињених нација и да када је Косово прогласило независност, Међународни суд правде, притиснут од западних земаља је пресудио да је то по Повељи УН.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал