Западно оружје које стиже у Украјину завршава и у руски специјализованим институтима

Предаја Украјини војне технике совјетске и руске производње представља кршење међународних обавеза, Русија ће је уништавати пре него што стигне у зону борбених дејстава, изјавио је потпредседник Владе Русије Јуриј Борисов.

Јуриј Борисов (Фото: Лола Ђорђевић

„Земље НАТО-а буквално усисавају из целе Европе разно оружје које смо још у совјетско време испоручивали земљама Варшавског пакта. Они га склапају, поправљају, предају Оружаним снагама Украјине, као и резервне делове. Шта да радимо с тим? Преживећемо, борићемо се, уништавати ту технику, пре него што ступи у борбу“, рекао је Борисов на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

Он је такође рекао да се западна техника и оружје које је заплењено у Украјини током специјалне војне операције предаје специјализованим руским институтима на проучавање.

Истовремено, он је рекао да не види ризике од цурења домаћих технологија због употребе у Украјини новог наоружања као што је комплекс „Кинџал“.

„Наоружање је превише сложен високотехнолошки производ, чак и ако га раставите на зупчанике и покушате да га произведете не мора да значи да ћете имати исте техничке параметре“, рекао је Борисов.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал