Официр украјинског „Ајдара“ заробљен код Северодоњецка

Командант украјинског екстремистичког батаљона „Ајдар“ је заробљен приликом освајања села Метјолкино у околини Северодоњецка, саопштио је Спутњику извор из полиције.

„Неколико украјинских екстремиста се предало приликом чишћења села Метјолкино, укључујући једног команданта батаљона ‘Ајдар’. Тренутно је у току истрага колико је његова позиција високо рангирана“, рекао је саговорник.

Осим тога, двојица украјинских војних заробљеника су послата у Луганск из града Рубежно који се налази поред Северодоњецка.
Што се тиче ситуације око Северодонецка, саговорник је рекао да су сада у току борбе за оближње село Сиротино које се налази поред Метјолкина. Према његовим информацијама, током јучерашњег дана су руске ракете гађале положаје екстремиста у селу, што је омогућило снагама ЛНР да развију напад.

Раније је чеченски лидер Рамзан Кадиров изјавио, да су специјалне јединице „Ахмат“ заједно са другим корпусом Народне милиције Луганске Народне Републике (ЛНР) ослободили Метелкино. Он је појаснио да је у сукобима украјинска страна за последњих недељу дана изгубила од 600 до 700 војника, неки су рањени, а неки убијени.

Приликом ослобађања Северодоњецка, руска војска и савезничка војска ЛНР-а блокирале су милитанте украјинских екстремистичких батаљона на територији фабрике „Азот“. Борбе за град трају од почетка маја.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал