Украјински неонацисти у Северодоњецку спремни за преговоре

Заробљени у хемијском комбинату „Азот“ у Северодоњецку у Луганској Народној Републици, сигнализирају да су спремни за наставак преговора, али се услови за полагање оружја неће побољшати, изјавио је амбасадор ЛНР у Русији Родион Мирошник.

„(Преговори) ће се наставити, али услови за полагање оружја за милитанте се очигледно неће побољшати. Док су окушавали срећу кршећи споразуме о прекиду ватре, ситуација им се само погоршавала“, написао је Мирошник на свом Телеграм каналу.

Мирошник је додао да се у предграђу Северодоњецка потврђује предаја припадника неонацистичког батаљона „Ајдар“ заједно са њиховим вођама.
„У предграђу Северодоњецка, у Метјолкину, потврђено је да су се предали ‘Ајдаровци’ заједно са својим лидерима. Насеље је потпуно очишћено“, истакао је Мирошник.

Раније је саопштено да је један од команданата украјинског неонацистичког батаљона „Ајдар“ ухваћен приликом заузимања села Метјолкино.

Хемијски комбинат „Азот“ налази се Северодоњецку у ЛНР. Тренутно територију фабрике контролишу украјинске оружане формације.

Током ослобађања Северодоњецка, руска војска и савезничке трупе ЛНР блокирале су припаднике украјинских неонацистичких батаљона на територији овог предузећа.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал