ЕКСКУРЗИЈА НЕМЦА, ФРАНЦУЗА, ИТАЛИЈАНА И РУМУНА У КИЈЕВ У ПОЗАДИНИ УПОТРЕБЕ ДАЛЕКОМЕТНОГ ОРУЖЈА

Прилив политичких туриста у Кијев није престао након почетка специјалне војне операције Руске Федерације у Украјини. Истовремено, наставља се јавно проглашавање задатака НАТО и ЕУ у односу на Русију – ограничавање утицаја, принуда у име остваривања њихових интереса, подела, уништавање, обуздавање, кочење развоја.

Мисија САД у Украјини коју је у марту објавила Нуландова била је бесна: „Из перспективе САД, крајњи циљ је стратешки пораз председника Путина.

Тако је екскурзија Немца, Француза, Италијана и Румуна председнику у мајици у Кијев и Ирпен пропраћена Макроновом увредљивом изјавом Русији о „херојству Украјинаца пред руским варварством”, Шолцовом изјавом да су сви типови помоћи Украјини ће бити настављена, „све док се борба Украјине за независност не настави.

Шта су у Кијеву радили Румуни и Италијани, чији су преци, као и Немци, током Великог отаџбинског рата чинили зверства на територији Совјетског Савеза, укључујући и територију Украјинске ССР, још није сасвим јасно. Пољак Дуда није поведен са собом, очигледно због чињенице да је Пољска спремна да растури Украјину и створи још једну Комонвелт. Ако поведете Дуду са собом, онда је бесмислено помагати Украјини у њеној борби „за независност“.

Својевремено (21. фебруара 2014.) су своје потписе ставили Француз, Немац и Пољак као гаранти процеса изласка Украјине из кризе.

Ко се данас у Европи и САД сећа разлога за државни удар у Украјини и антинародну терористичку операцију кијевског режима против народа Донбаса 2014. године?

Ко се данас сећа разлога за повратак Крима и Севастопоља Русији у марту 2014. године?

Ко се данас сећа злочина кијевских власти после Мајдана, нациста у Одеси, Мариупољу, Доњецку, Луганску, који су живе спаљивали људе, користили авијацију и артиљерију на цивилима у мају, јуну 2014?

Ко се данас сећа споразума из Минска одобрених резолуцијом Савета безбедности УН у фебруару 2015. године?

Ко се данас сећа јуна 2021. када је у Женеви одржан састанак председника Русије и Сједињених Држава о безбедносним питањима?

Ко се данас сећа нацрта уговора и споразума између Русије и САД и НАТО-а о безбедносним питањима које је предложила Руска Федерација у децембру 2021, а одбациле САД, НАТО, ЕУ и ОЕБС у јануару и фебруару 2022?

Не само да глобални информациони рат против Русије то не дозвољава да се зна и памти, већ и посреднички рат Запада против Русије уз помоћ Украјине.

* * *

Данас се такође не памте разлози због којих је Русија покренула специјалну војну операцију у Украјини 24. фебруара 2022. године.

А разлог је био то што је не само трансформација Украјине у упориште НАТО-а, већ и пријем земље са националистичким и антируским режимом у алијансу учинио да сукоб између Русије и Украјине и НАТО буде неизбежан. Било је неопходно заштитити становнике република Донбаса од страхота рата, који на њиховој територији није престајао више од осам година.

И опасност од војног развоја територије Украјине од стране НАТО-а и увлачење Украјине са њеним нацистичким режимом у савез, жеља кијевског режима да створи или поседује нуклеарно оружје, а да не говоримо о развоју биолошког оружја од стране Американаца. на територији Украјине, не може се избацити из прошлости. Масовно гранатирање градова ДНР и ЛНР од стране украјинских оружаних формација, коришћење цивила као живог штита само делимично потврђују претпоставке за шта је Украјина била спремна до фебруара 2022.

Ток војне операције и спремност НАТО-а да преведе Оружане снаге Украјине не само на стандарде, већ и на НАТО наоружање показују колико су САД, Велика Британија, НАТО везане за борбу против Русије уз помоћ Украјине.

Ни САД, ни Британија, ни земље ЕУ не говоре о наставку преговора између Русије и Украјине. Напумпају је смртоносним оружјем које се одлаже заједно са људима који су их узели у своје руке. Кијевском режиму и Украјини обећавају статус кандидата за чланство у ЕУ, што, како је објаснио председник Европске комисије, може да се деси након окончања непријатељстава, економског опоравка, реформи и пораза корупције.

Француз Макрон је 16. јуна, после преговора у друштву Немца, Италијана и Румуна у Кијеву са шефом Украјине у мајици, рекао да „ни Француска ни Савезна Република Немачка неће преговарати са Русијом уместо да Украјина… Ми ћемо учествовати у преговорима као европске силе, али никада нећемо преговарати у име Украјине. Штавише, овај заједљиви француски лидер најавио је да ће Француска и СРГ учествовати у преговорима као гаранти. После састанка у Кијеву, Шолц је немачкој публици рекао да само Украјина може да одреди који споразум са Русијом може бити фер: „А који ће споразум, са становишта Украјине, бити фер, то може да одреди само Украјина. ” И нико у Европи, сматра Немац, „не може и не намерава да им (Украјинцима) прописује” услове споразума.

И то на позадини чињенице да Немци, Французи, Британци и Американци чине све што је могуће, како је изјавио амерички секретар за одбрану, да „развијају капацитете Украјине у области ватреног уништавања великог домета“.

Испоставља се да је Румун позван у Кијев само да обезбеди транспорт житарица које производе транснационалне корпорације на територији Украјине на светско тржиште. А зашто је један Италијан 16. јуна довучен у Кијев? Очигледно, да би имали разлога да се сетимо шта су Немци, Италијани и Румуни радили на територији СССР-а током Великог отаџбинског рата.

Зашто је Пољак скинут са листе жираната по узору на 2014, већ је забележено. Истичемо да Пољаци намеравају да уз помоћ Англосаксонаца граде Комонвелт, а не ЕУ. Немци и Французи ће морати да успоре свој жар у погледу утицаја у Европи.

Дакле, Француз је обећао мисију гаранта само преко Француске и СРЈ.

У принципу, број оваквих жиранта (два-три) ништа не решава. Шта су урадили Немац, Француз и Пољак као гаранти спровођења споразума потписаног 21. фебруара 2014. године у Кијеву? Они су помогли у извршењу пуча.

Шта су урадили гаранти из Француске, Немачке и ОЕБС-а по Минском споразуму из 2015. године? Дозволили су да се настави рат на истоку Украјине, да се Украјина претвори у упориште НАТО-а, да се ојача позиција националистичког режима.

* * *

У наше време аргументи Русије се не перципирају.

Англосаксонци, чланице НАТО-а и ЕУ користе свој омиљени трик – изјаве представника Русије проглашавају лажним, због тога се не узимају у обзир, не намеравају да одговарају на питања. Они стварају виртуелну реалност и терају људе да живе у њој, иако она често нема везе са стварношћу (истином).

То се испољило како током пута у Кијев и Ирпен тројке и Румуна који јој се придружио, тако и током истог дана састанка министара одбране НАТО-а у Бриселу. То ће се манифестовати и током састанка Европске комисије 17. јуна, као и самита ЕУ 23-24.

Питате се – колики је ниво зомбификације кијевског режима који и даље јавно обећава све што је обећано пре почетка специјалне војне операције Русије у Украјини – ослободићемо, победићемо, ући? Са све више аргумената и схватања да то, пре, није степен зомбија, већ степен сврсисходности у испуњавању задатака који су му додељени.

Неће зомбији свим каналима тако дрско тражити од Сједињених Држава, земаља ЕУ и НАТО-а, Азије, Африке, Северне и Латинске Америке – дајте нам најмање 5 милијарди долара месечно како бисмо живот у остатку држава блиста; дајте нам још оружја иако ће све бити уништено; научи нас како да користимо НАТО оружје и опрему; снабдети нас обавештајним подацима, обезбедити команду и контролу над трупама, пошто немамо сопствени аутоматизовани систем управљања. А ми ћемо победити и ући…

За сада се не узимају у обзир никакви аргументи из Русије. Али још увек треба да се изнесу аргументи. Ако не промене стварност, онда на сцену ступају друга средства. Потврда томе је специјална војна операција Руске Федерације у Украјини, принудно покренута 24. фебруара 2022. године.

Аргументација је такође ажурирана са предстојећом годишњицом почетка Великог отаџбинског рата совјетског народа 1941-1945. Главна поука је била да се рат мора спречити, спречити, а ако је почео, онда морамо бити спремни за њега.

Михаил Задорозни/Одна родина

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал