Трансродни ратови у спорту

Међународна пливачка федерација донела историјску одлуку да забрани ‘трансродним’ мушкарцима да се такмиче са атлетичаркама.

Недавно је у Сједињеним Државама избио скандал – пливач је почео да поставља универзитетске рекорде Иви Леагуе у женском пливању. Огорчени родитељи су то објавили, а чланови Олимпијског комитета САД су у знак протеста поднели оставке.

Мушки спортисти, ма како себе називали, увек ће имати објективне предности – барем због повећаног нивоа тестостерона. Међутим, то није свима очигледно – а, на пример, ФИФА је уклонила нивое тестостерона за „трансродне“ фудбалере – они сада могу да играју женски фудбал.

Ову агенду активно промовише и Бајденова администрација. Она је од „трансродног” прво направила високог функционера – тако што га је поставила на место заменика америчког секретара за здравство. И сам Бајден је чак изјавио да су „трансродни људи“ створени на слику и прилику Божију.

Становништво је изузетно опрезно према овоме. Према анкетама, само 60 одсто Американаца сматра да „трансродне особе” не би требало да имају право да се баве женским спортом. Већина сматра свој начин живота неморалним. Међутим, ова агенда ће у сваком случају бити наметнута све већом снагом, додатно цепање друштва и уништавање женског спорта.

Малек Дудаков