Амерички институт за проучавање рата: за пар дана руска војска може доћи до Лисичанска

Амерички институт за проучавање рата саопштава да би као резултат успешних дејстава за само неколико дана руска војска могла да се приближи Лисичанску.

Амерички институт за проучавање рата објавио је редован извештај који даје објективну разочаравајућу за Оружане снаге Украјине анализу стања ствари у „Донбасу“.

Према анализи последњих дана су савезничке снаге преузеле контролу над насељем. Тошковка и кретао се на север и северозапад према насељима Бела Гора и Мирна Долина. Тако се, закључује студија, руска војска приближава јужној периферији Лисичанска.

Институт такође извештава да руске снаге настављају да успешно јуришају на насеља дуж аутопута Лисичанск-Бахмут како би блокирале украјинске копнене линије. Тако се групација Оружаних снага Украјине у Горском и Золоту налази у оперативној торби без могућности да допуни муницију из позадине. Саопштено је да је иза последње руте која повезује оперативно одсечену групацију са територијом коју контролише Украјина успостављена потпуна контрола ватре.

Штавише наводи се да су руске трупе поново заузеле источну обалу реке Ингулец са украјинског мостобрана, који се налази у близини границе Херсонске и Николајевске области.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал