Јапанске санкције Русији су нелогичне

Посланик горњег дома јапанског парламента Мунео Сузуки рекао је да су санкције Јапана Русији нелогичне и инспирисане Западом.

Ово је политичар рекао у интервјуу за РИА Новости .

„Природни гас и угаљ добијамо из Русије. Ово је од највеће важности. Јапан је одбио угаљ из Русије, али наставља да купује гас. Ово је чудно. То је као да истовремено притиснете педале гаса и кочнице. Посебно у условима у којима се Јапан налази, укључујући геополитичке, када нема сопствених енергетских ресурса“, рекао је извор.

Према Сузукију, како време буде пролазило, утицај антируских санкција на земље које их уводе само ће се повећавати, чак и ако ове државе успеју да се изборе сада.

Такође је приметио утицај западних земаља на поступке и одлуке Јапана.

„Администрација Кишиде ће деловати с оком на Америку. Акценат ће са позиције Јапана бити померен на координацију са земљама Г7“, рекао је посланик.

Генерални секретар јапанске владе Хироказу Мацуно је 21. јуна најавио да ће Јапан сарађивати са земљама Г7 на повећању притиска на Русију како би се прекинули начини заобилажења санкција. Представник јапанске владе најавио је и намеру да утиче на Кину у контексту повећања извоза руске нафте од стране Пекинга.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал