ВФУ је испалио више од четири стотине граната на ДНР

Непријатељ је у протекла 24 часа, према информацијама СЦКК ДНР испалио више од четири стотине граната из Урагана, вишецевним ракетним системима БМ-21 Град, топовима калибра 155, 152 и 122 мм, као и 120 мм. минобацача.

Ватра је испаљена на округе тринаест насеља Републике. Усљед гранатирања један цивил је погинуо, а тринаесторо је рањено од чега троје дјеце. Оштећено је 29 стамбених објеката, седам цивилне инфраструктуре и једно возило.

Информације о повређеним цивилима и штети на инфраструктури се прецизирају.

Заједничким акцијама војног особља Доњецке Народне Републике и Оружаних снага Руске Федерације уништено је следеће непријатељско наоружање и војна опрема: једна МЛРС БМ-21 Град, једна хаубица М-777, ДВА камиона и више од тридесет људи. Потиснута два непријатељска ватрена места у подручјима н.п. Авдиивка и Курдјумовка.

Апелујемо на све грађане који се налазе на територији коју привремено контролишу украјински националисти. Ако сте постали очевици злочина украјинских милитаната, покушајте да прикривено снимите видео или фото запис ових чињеница без угрожавања себе. Гарантујемо вашу анонимност. Након слања наведених информација преко званичног бота за повратне информације (@нмднр_бот) Народне милиције ДНР у апликацији Телеграм ови материјали ће се користити као доказна база за кажњавање украјинских ратних злочинаца у највећој мери закона.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал