„Добиће одговор“: Вучића у Бриселу питали да ли очекује критике због неувођења санкција Русији

Председник Србије Александар Вучић обратио се из Брисела пре почетка Самита ЕУ-Западни Балкан и поручио је да су прошла времена у којима слободне и независне државе неко може да уцењује и притиска.

„Ми смо дошли овде дошли код пријатеља, верујемо у европску будућност Србије и региона. Заједно ћемо се са нашим пријатељима из региона борити за европску будућност, али поштујући себе и верујући да заједнички можемо много тога да урадимо. А то да смо уплашени и да смо ми много мали а неки су велики – то оставите за неког другог, то су приче за малу децу и давно су прошла та времена“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да је ли уплашен због могућих притисака.

Пренео је да је јутрос разговарао са македонским премијером Димитром Ковачевским, а на питање шта мисли о билатерализацији преговарачког процес, указао је да је то Србији урађено са Приштином, тиме што је добила поглавље 35.

„Не могу да кажем да је Ковачевски срећан. Видећемо шта ће бити“, додао је он.

Истакао је да је Северна Македонија за Србију братска и пријатељска земља и да све што осећа Скопље као да осећамо у Београду.
На питање новинара да ли очекује критике због неувођења санкција Русији, Вучић је кратко одговорио: „Очекивао – не очекивао, добиће одговор“.

„Србија седи на својој столици и нису ваш премијер и ваш председник они који ће да воде политику Србије, већ грађани Србије преко свог руководства. Али, им честитам на томе што би много желели да воде политику Србије. То показује какав је значај Србије и желим им све најбоље“, одговор је Вучића на питање хрватског новинара како гледа на то што су премијер и председник Хрватске изјавили раније да Србија више не може седети на две столице.

На питање да прокоментарише то што је немачки канцелар Олаф Шолц рекао раније да очекује да Србија призна Косово, Вучић је кратко одговорио:

„И ја сам њему рекао, да ми то не очекујемо“.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал