Сједињене Државе су се обратиле Русији због заробљених америчких плаћеника

Вашингтон се обратио Москви поводом заробљених америчких плаћеника преноси ТАСС позивајући се на руско Министарство спољних послова.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков изјавио је у среду, 22. јуна, да је Русија добила апел од Сједињених Држава о америчким плаћеницима које је заробила руска војска у Донбасу. Тренутно се разматра.

„Апел је примљен али не коментаришемо садржај дипломатске комуникације и такву компоненту те комуникације као што је музичка преписка. Традиционално не откривамо садржај и не дајемо коментаре. Али у сваком случају добили смо сигнал из Вашингтона тренутно се разматра“, цитира ТАСС заменика министра.

Раније у уторак, 21. јуна, секретар за штампу председника Руске Федерације Дмитриј Песков рекао је да заробљени амерички плаћеници „не могу и не подлежу Женевској конвенцији“, а такође није искључио могућност примене смртне казне на их кроз смртну казну..

На фотографији су два бивша војника америчке војске Александра Драјука и Ендија Хуна, заробљена од стране руске војске у близини Харкова.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал