Бачена бомба на зграду „Електрокосмета“ у Северној Митровици

Експлозивна направа бачена је у четвртак око 22.45 сати у електродистрибутивни објекат у Северној Митровици, два дана након потписивања енергетског споразума између Београда и Приштине у Бриселу.

Регионални директор Косовске полиције за Митровицу Бесим Хоти потврдио је случај за Косово онлајн, рекавши да осим материјалне штете, нема повређених.

Како је рекао увиђај је још увек у току и обавештен је Тужилац који ће покренути случај о више кривичних дела.

Он је рекао да се првобитно сумњало да је дошло до пожара од високог напона, али да се након увиђаја испоставило да је бачена бомба.
„Дошло је до пожара у трансформатору, првобитно се мислило да је ватра последица високог напона, али се након увиђаја испоставило да је дошло до напада, јер су оштећени неки аутомобили у околини“, рекао је Хоти.

Директор компаније „Електрокосмет“ изјавио је за Косово онлајн да не жели да спекулише ништа и да полиција ради свој посао.

„Не мешам се у посао полиције. Једино што могу да кажем јесте да су сви радници Електрокосмета на послу и да су добро“, рекао је Новаковић.

Београд и Приштина су у уторак у Бриселу потписале мапу пута за спровођење споразума о енергетици постигнутих током 2013. и 2015. године, где једна од тачака обавезује РУЕ да изда дозволу за снабдевање „Електросовеверу“.

РУЕ би данас требало да размотри издавање лиценце Електросеверу.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал