„Нећемо дозволити угрожавање безбедности на северу Космета“

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је данас да напад на Електрокосмет одговара само онима који желе дестабилизацију ситуације на терену и поручио да се неће дозволити угрожавање безбедности на северу КиМ.

„Енергетски споразум из Брисела обезбеђује српској компанији Електросевер стабилно и самостално снабдевање струјом и Србима прекопотребни мир“, навео је Петковић на Твитеру.

Он је нагласио да напад на Електрокосмет одговара само оном ко жели дестабилизацију на терену и коме не одговара да север има самосталан систем снабдевања.

„Зато би политичарима из Приштине било боље да не оптужују Србе који сигурно неће да раде ништа у корист своје штете. Нећемо дозволити било коме да угрози безбедност на северу КиМ!“, рекао је Петковић на Твитеру.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља раније је оптужио, како је рекао, „српске паралелне структуре“ за бацање експлозивне направе на зграду Електрокосмета у северном делу Косовске Митровице.

Српска листа осудила је синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена материјална штета.

„Овај напад и подизање тензија противне су интересима нашег народа на северу Косова и Метохије. Позивамо надлежне органе да пажљиво спроведу све потребне истражне радње и осигурају безбедност грађанима“, наведено је у саопштењу Српске листе.

Експлозивна направа бачена је синоћ око 22.45 сати на електродистрибутивни објекат у северном делу Косовске Митровице. Према наводима косовске полиције у нападу није било повређених, преноси Танјуг.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал