ЕУ нама каже да им не треба још један Кипар, али се у вези са Украјином испоставило другачије

Вест са Самита ЕУ била је Украјина, док Западни Балкан није био суштинска тема, а порука ЕУ је била да су одабрали страну у сукобу Украјине и Русије, каже председник Србије Александар Вучић.

Он додаје да у ЕУ кажу да им не треба још један Кипар у Унији, и да Београд зато мора да реши питања са Приштином, али да се сада, са Украјином, види да могу да добију и више од једног Кипра…

На питање новинара какву поруку шаље ЕУ, будући да су Украјина и Молдавија добиле статус кандидата, док Северна Македонија и Албанија нису добили датум отпочињања преговора, а Србија није отворила нови кластер, Вучић је подсетио да је наша земља отворила један кластер у децембру, када је била једина која је нешто добила, те да не би било фер, а није било ни за очекивати, да сада нешто добијемо, јер су неки други, попут Скопља и Тиране, заслужили да добију датум.

“Северна Македонија 17 година има статус кандидата, а није добила датум за преговоре, Албанија осам година има статус кандидата, а није добила датум. Будимо фер, ми смо далеко одмакли, у односу са њих, али је наше да покажемо солидарност, са оним што је фер и то смо и урадили”, рекао је Вучић.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал