НАТО балансира на ивици директног оружаног сукоба са Русијом

Земље-чланице НАТО, које су испровоцирале погоршање ситуације везане за конфликт у Украјини, опасно балансирају на ивици директног оружаног сукоба са Русијом, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Руски ставови су засновани искључиво на логици обуздавања чак и у условима када земље НАТО-а, које су себе прогласиле `нуклеарном алијансом`, долиле уље на ватру по питању украјинске кризе и покренуле хибридни рат против Русије. Те земље опасно балансирају на ивици директног оружаног сукоба са Русијом“, упозорила је Захарова.

Она је поновила став Русије да Москва никада никоме није претила нуклеарним оружјем.

„Све док постоји нуклеарно оружје, логика обуздавања и даље служи као начин да се спрече сукоби широких размера. Руско становиште је засновано на томе да не треба допустити нуклеарни рат“, нагласила је она.

Додала је и да Русија остаје при ставу да се неће прикључити Споразуму о забрани нуклеарног наоружања јер то неће, како је казала, допринети смањењу нуклеарних ризика.

Овај коментар Захарове уследио је као реакција на прву конференцију чланица Споразума о забрани нуклеарног наоружања која је ове недеље одржана у Бечу.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал