Амбасадор Мирошник: На територији Азота може бити стотине цивила

Амбасадор Луганске Народне Републике у Русији Родион Мирошник рекао је да се током евакуације становништва из фабрике Азот сазнало да би на територији предузећа могло бити још стотине цивила.


Тренутно је евакуација обустављена због поновног гранатирања из Лисичанска, рекао је амбасадор на свом Телеграм каналу .

„Неки од оних који су изашли рекли су да би могло бити још стотине цивила у склоништима који не комуницирају једни са другима“, пише он.

Поред тога, Мирошник је рекао да је војска Украјине покушала да натера цивиле да напусте тамнице фабрике: запалили су зидове и врата, покушали да убаце дим у пукотине и ваздушне канале склоништа.

„При одласку, нацисти су минирали многе улазе у склоништа. Постављене су многе замке и стрије. Сада наши сапери раде са њима“, рекао је он.

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров је 25. јуна саопштио да је 800 цивила ослобођено са територије фабрике Азот у Северодоњецку.

Територију фабрике Азот у Северодоњецку контролишу јединице Народне милиције Луганске Народне Републике. Ово је саопштило руско Министарство одбране.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал