Додик и Шмит не пију ракију заједно

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик са гнушањем је одбацио тврдње немачког дипломате Кристијана Шмита да га је наводно позвао на своје имање, истичући да је у питању најобичнија измишљотина човека који је очигледно фрустриран чињеницом да нема готово никакав легитимитет, пренела је Срна.

„Осим што је умислио да је високи представник, Шмит је сада почео и да халуцинира да сам га ја наводно позвао на моје имање. Са гнушањем одбацујем такве тврдње. Још на то све каже како ће он прво радити, а после би, ваљда, опет са мном да пије ракију”, истакао је Додик, пренела је Срна, јавља Танјуг.

Шмит је претходно изјавио да познаје Милорада Додика већ годинама и да има позив да дође на његово приватно имање. „Можда можемо о томе причати касније. Прво ћемо радити, ја сам Немац, па ћемо онда пити ракију”, рекао је Шмит у интервјуу за бањалучку БН телевизију.

Додик је поручио да Шмит у БиХ не може ништа да ради јер нема никакав мандат, а и уколико буде нешто радио то неће имати никакву снагу ни тежину.

„Друго, ја ракију као сваки Србин и домаћин могу попити само са пријатељима, а он нити је мој пријатељ, нити пријатељ српског народа и Републике Српске”, поручио је Додик упитан да прокоментарише изјаву Шмита да га је Додик звао на своје имање.

Уколико се, ипак, Шмиту почело причињавати нешто из претходног живота, истакао је Додик, то само показује у каквом сукобу са реалношћу он живи, што је опет само његов проблем.

На питање да прокометарише изјаву Шмита да је његов циљ да након 30 година дејтонске структуре буду прошлост, Додик је истакао да му је драго да је осим ових халуцинација Шмит данас отворено саопштио да је његов једини и прави циљ рушење Дејтонског споразума и дејтонске структуре, односно Устава БиХ.

„Сада је потпуно јасно да су Милорад Додик и СНСД главна мета Шмита, његових шефова, али и савезника и извођача како из Сарајева, тако и из Бањалуке због тога што се бескомпромисно боримо управо за дејтонску структуру БиХ, за Устав БиХ и за аутономију која Републици Српској по Уставу припада”, нагласио је Додик.

Он је поручио да грађани Реублике Српске ово морају јасно препознати и знати да они из опозиције који примају и разговарају са Шмитом наводно уважавајући реалност, уважавају његову агенду рушења дејтонске структуре БиХ односно нестанка Републике Српске.

Политика

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал