Петковић о одлуци Приштине: Директан удар на све Србе и јужно и северно од Ибра

Најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Kурти је најотворније запретио ратом против Срба на Kосову и Метохији, каже директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова „KМ“, „ГЛ“, „ПР“, „УР“ и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра, истакао је Петар Петковић у саопштењу.

Истакао је да је недопустиво да на овакву претњу сукобом и одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Kурти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крајем септембра.

„Својим ћутањем, постају директни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Kуртија, изазване новом једностраном одлуком власти у Приштини. Срби са Kосова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу“, закључио је Петковић.

РТС

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал