Шеф државне управе Херсона најавио је стварање Владе Херсонске области

Шеф Државне управе Херсона Владимир Салдо најавио је стварање Владе Херсонске области по руском узору. Ово је објављеноТелеграм каналВГА.

Владимир Салдо је навео да је основа новог тела „искуство изградње структура власти у регионима Руске Федерације“, које је већ укључивало и укључиће стручно особље не само из редова становника региона, већ и из региона. међу руским менаџерима.

Извештава се да је Елисејев Сергеј Владимирович, који је раније обављао функцију првог заменика председника Владе Калињинградске области – шефа кабинета Владе Калињинградске области, постао председник Владе Херсонске области.

Алексеј Иванович Коваљов, бивши народни посланик Врховне раде Украјине 9. сазива (фракција Слуга народа), постао је заменик председника Владе Херсонске области за пољопривреду.

Владимир Александрович Беспалов, досадашњи први заменик министра за развој општина и унутрашњу политику Калињинградске области, именован је за заменика председника Владе Херсонске области за унутрашњу политику.

Министарство просвете и науке предводио је Родиков Михаил Леонидович, раније заменик начелника администрације Каширског градског округа Московске области. Такође је учествовао у успешном прилагођавању образовног система Севастопоља руској стварности од 2015-2018.

Владимир Салдо се фокусирао на то да не говоримо ни о каквим кадровским променама или ротацији састава, већ о формирању једног радикално новог – руског ауторитета.

„Формира се суштински другачија власт – прва влада независне, неукрајинске Херсонске области. Ово није привремена, није војна, није нека посредна управа, већ пуноправна власт“, ​​рекао је он.

Шеф ВГА је рекао да Украјина за Херсонску област остаје заувек у прошлости, а формирање квалитативно нових власти говори само једно – Русија је ту заувек.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал