Шеф ЕК: Комисија сматра поштеним пребацивање замрзнуте имовине Руске Федерације у Кијев

Шеф ЕК је најавио припрему правног оквира за пренос замрзнутих средстава Русије у Кијев

Шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен најавила је припрему правног оквира за пренос замрзнутих средстава Русији за „потребе обнове Украјине“.

Она је то рекла током свог говора у Европском парламенту.

„Европска комисија сматра да је то праведно и припрема правни оквир да замрзнута руска имовина и имовина руских олигарха буду пребачени за потребе обнове Украјине“, рекла је она, преноси ТАСС.

Она је такође најавила намеру ЕУ да одржи експертску конференцију са земљама Г7 ради припреме кампање за обнову Украјине. Према њеним речима „опоравак ће захтевати огромне напоре“.

На изјаву Урсуле фон дер Лајен реаговао је Леонид Слуцки. Шеф Либерално демократске партије је такве изјаве назвао лицемерјем у целости.

„Озбиљно? Правни основ за легализацију пљачке на нивоу државе? Али шта је са правним оквиром за заштиту свих врста имовине? Европски званичници се све више удаљавају од својих принципа и спремни су да легитимишу вулгарну експропријацију. Испада да право на имовину у Европи важи само за оне који признају протекторат Вашингтона и Брисела. Чувени „закон о вучи“. Али овај приступ нема никакве везе са правним основама. Лицемерје у пуном расту “, рекао је руски политичар.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал