Лавров: Џонсон хтео да изолује Русију, на крају га изоловала сопствена партија

Одлазећи премијер Велике Британије Борис Џонсон говорио је о изолацији Русије, али га је управо изоловала сопствена партија, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

Руски министар је окарактерисао Џонсона као човека који се свим својим поступцима на месту премијера показао као човек који се, пре свега, држи за власт ради сопствене политичке каријере.

Како је истакао, активност Велике Британије је нагло порасла након што је Џонсон повукао земљу из Европске уније и она се нашла на периферији европске политике.

Лавров је оценио да је Енглеска последњих месеци „веома активно покушавала да створи нови савез са Пољском, балтичким земљама и Украјином како би имала енглеско упориште на континенту и промовисала своју политику“. Та политика, сматра руски министар, сигурно не би увек узимала у обзир интересе Европске уније у целини.

Према речима министра, „Лондон је пропагирао агресивну политику према Русији, користећи као изговор догађаје у Украјини, на сваки начин прикривајући кијевски режим, који је отворено мизантропски, а умногоме и неонацистички, а који је формиран под утицајем западних покровитеља“.

Премијер Велике Британије Борис Џонсон обратио се јуче јавности и објавио да подноси оставку на функцију премијера и лидера конзервативаца.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал