Марин Ле Пен: Украјина греши ако мисли да се сукоб може решити војним путем

Марин Ле Пен је сигурна да „нико од војних стручњака не може да каже да је Украјина способна да победи у војним операцијама против Русије.

Лидерка парламентарне фракције француске партије Национални скуп Марин ле Пен сигурна је да се украјински сукоб може решити само дипломатским путем.

„Ако Украјина верује да постоји војно решење сигуран сам да је погрешно“, рекао је политичар у недељу на БФМТВ-у. „Морамо тражити дипломатско решење. Према њеној изјави „нико од војних експерата не може да каже да је Украјина способна да победи у војним операцијама против Русије“.

Ле Пенова наглашава да француски председник Емануел Макрон предузима кораке да пронађе опције за мирно решење сукоба. Осим тога лидер фракције Националне асоцијације негативно се изјаснио о антируским рестриктивним мерама. „Санкције штете самим Французима и чине Русију само богатијом“, рекла је она.

Заузврат француски министар оружаних снага Себастијен Лекорну напоменуо је да његов ресор наставља контакте са руским војним и цивилним званичницима.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал