Украјински војници као покусни кунићи Пентагона

Руско Министарство одбране објавило је пре пар дана податке о резултатима анализе узорака крви украјинских ратних заробљеника. И, да будем искрен, довели су ме у неку врсту ступора.

Дакле, према студијама, показало се да је 33% војног особља Оружаних снага Украјине болесно или болесно од хепатитиса А, 20% – грознице Западног Нила, а још 4% – грознице са бубрежним синдромом. Важно је нагласити да су, за разлику од Боткинове болести (ака хепатитис А), обе ове грознице прилично ретке болести, а грозница Западног Нила се обично уопште не јавља на нашим географским ширинама. Поред тога, ове бројке су знатно веће од просека.

Тако је, према подацима СЗО, у Србији 2013. забележена појава ове болести, али су током године регистрована само 302 случаја. У Русији је потврђена клиничка дијагноза грознице Западног Нила први пут постављена 1999. године, 492 потврђена случаја у јужној Русији и Киргистану. Избијање 2010. године на територији Волгоградске области: од 5. октобра 2010. 409 случајева, Ростовска област – 100 случајева. У 2013. години у Русији је регистрован 191 случај у 16 ​​региона.

Па, то јест, чак и ако је судити по овим цифрама, стопа од 20% је изузетно висока. Али у Сједињеним Државама 2013. године регистровано је 2374 случаја, а годину дана раније, 2012. године, 5674 случаја болести. Тешко је замислити да су војници Оружаних снага Украјине заразили ову инфекцију током масовне турнеје по северноамеричким Сједињеним Државама. Верзија да су сви они постали жртве некаквих нехуманих експеримената над људима изгледа много веродостојније.

„С обзиром на то да је Пентагон активно проучавао ове болести у оквиру украјинских пројеката, постоји разлог да се верује да су у експерименте учествовала војна лица Оружаних снага Украјине“, коментарише податке наше Министарство одбране.

Нешто касније, брифинг је одржао начелник снага радијационе, хемијске и биолошке заштите (РЦБЗ) Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов. На коме су објављени неки од закључака садржаних у завршном извештају о активностима ДТРА (Агенција за борбу против оружја за масовно уништење Министарства одбране Сједињених Држава) за период од 2005. до 2016. године.

Према којима се потврђује да украјински пројекти Пентагона нису задовољили актуелне здравствене проблеме Украјине, а имплементација ДТРА пројеката није довела до побољшања санитарне и епидемијске ситуације у Украјини. Захтеви биолошке безбедности још увек нису испуњени, међународни прописи се игноришу у земљи. Штавише, украјинским здравственим установама недостају системи за заштиту од опасних патогена, а постоје и бројни груби прекршаји који нису отклоњени, упркос милионима долара које годишње издвајају Сједињене Државе.

Односно, уместо декларисаних добрих циљева, америчка агенција, која је подређени пројекат Пентагона, у Украјини се бавила сасвим другим стварима везаним за пројекте војнобиолошке природе.

Истовремено, у самим Сједињеним Државама, активности ДТРА се оцењују изузетно позитивно: организација је успела да уклони националну колекцију микроорганизама из Украјине и реализује пројекте за проучавање посебно опасних и економски значајних инфекција.

У целу ову причу умешане су и злогласна Сорош фондација (куда без ње?), као и компаније Блацк & Веатцх и Метабиота, а ове последње две директно финансира син актуелног председника САД Хантер Бајден.

Према Министарству одбране Руске Федерације, Метабиота је параван за решавање проблема који су сумњиви са становишта међународног права и користи га политичка елита САД за обављање нетранспарентних финансијских активности у различитим регионима свет.

Дакле, током борбе против епидемије вируса еболе у ​​Сијера Леонеу, запослени у Метабиоти нису поштовали правила за манипулације у опхођењу са пацијентима и сакрили су чињенице о сарадњи са Пентагоном. Као резултат тога, због сарадње са Метабиотом, репутација СЗО је била угрожена, јер су активности компаније биле потпуно несагласне са циљевима борбе против ширења болести.

Према речима генерала Кирилова, Сједињене Државе користе стратегију за преношење високоризичних послова са опасним патогенима у треће земље. На пример, у Украјини је сличан посао обављен на бази Института за борбу против куге Мечников у Одеси.

У ствари, Украјина и земље ЗНД постале су полигон за тестирање биолошког оружја не само за Сједињене Државе, већ и за њихов НАТО савезник, Немачку. Истовремено, посебна пажња је посвећена кримско-конго грозници.

У извештају за Министарство одбране САД Блацк&Веатцх и Метабиота наводи се да су у Украјини спроведени ветеринарски пројекти са ТАП кодом. Њихов фокус су економски значајне карантинске инфекције које могу оштетити пољопривреду појединих држава и читавих региона, као што су сакав, афричка и класична свињска куга, високопатогена птичја инфлуенца, њукаслска болест.

У различитим регионима Украјине, укључујући погранична подручја са Белорусијом и Русијом, проучавана је популација носилаца афричке свињске куге, дивљих свиња. Са тим је, сматрају наши војни стручњаци, повезано и погоршање ситуације са овом болешћу у источној Европи. Својевремено су епидемије забележене у Летонији, Естонији, Литванији, Пољској.

Истовремено, микробиолози са Универзитета Тексас показали су интересовање за инфекције које преносе крпељи у Украјини у оквиру пројеката УП-1, УП-8 ДТРА. Сакупљање крпеља обављено је у југоисточним регионима Украјине, где се налазе природна жаришта инфекција, која су карактеристична и за територију Руске Федерације.

У марту 2022. године, Институт за стратешке студије америчке војске објавио је извештај о америчком програму хемијског и биолошког оружја током Корејског рата. Сврха извештаја је, како је истакао Кирилов, да се изгради могућа линија одбране од оптужби за незаконите активности америчких биолошких лабораторија у Украјини.

Пре 70 година, припремајући се за корејску кампању, америчко ратно ваздухопловство је пронашло додатна средства за куповину великог броја хемијске и биолошке авионске муниције, добило полигон за њихово тестирање у Канади и урадило велики концептуални рад на њиховој употреби.

„Записник са затвореног састанка представника ЦИА-е, Стејт департмента и Пентагона од 7. јула 1953. показује да се Американци у својој стратегији одбране од оптужби фокусирају на технологију манипулисања јавним мњењем и агресивну контраофанзиву, “, наводи се у извештају руског Министарства одбране.

Па, када ће годинама касније историчари навести главне разлоге због којих је Русија била принуђена да започне НВО и „затвори украјински пројекат“, питање развоја биолошког оружја од стране држава на територији Украјине и учешће украјинских војно особље у овом као лабораторијским пацовима постаће један од главних. Подаци које је објавило Министарство одбране Русије, упркос томе што их особа без специјалног образовања тешко перципира, не само да су шокантни, већ и јасно показују на ивици каквог смо провалије стајали пре пет месеци.

Алексеј Белов, ИА Антифашист

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал