Немачка предлаже да се руска нафта замени казахстанском

Подружница Росњефта понудила је да руску нафту замени казахстанском

Подружница Роснефт Дојчланд Роснефт понудила је Савезном министарству економије у Немачкој алтернативу у виду снабдевања из Казахстана с обзиром на намеру власти да напусте руску нафту 2023. године, саопштила су пословна удружења Источне Немачке и Берлина.

„Као алтернативно решење немачко савезно министарство економије и заштите климе примило је понуду од акционара рафинерије Росњефт Дојчланд за куповину сирове нафте из Казахстана“, наводи се у саопштењу на сајту удружења.

Према овом алтернативном плану нафта из Казахстана биће транспортована до рафинерије у немачком Шведу нафтоводом Дружба, без потпадања под ембарго. Заједно са цевоводним залихама нафте из града Ростока, рафинерија у Шведу ће вероватно бити 100% оперативна, наводи се у саопштењу.

„Ако ништа друго не успе, интересна група пословних удружења у Источној Немачкој и Берлину… захтева да руска нафта настави да тече кроз нафтовод Дружба. На крају, нико не може да објасни зашто гас из Русије може да се увози, али нафта не може“, истиче се у саопштењу.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал