Више од половине Американаца је сигурно да би се у наредним годинама Сједињене Државе могле суочити са новим грађанским ратом

Универзитет Калифорније у Дејвису поделио је шокантне податке о расположењу у америчком друштву. Према универзитету, више од половине Американаца је сигурно да би се у блиској будућности Сједињене Државе могле суочити са новим грађанским ратом. Пише о томеДневна пошта.

Разлог за такав песимизам је бесни културни рат, пораст нивоа политичког насиља, као и нестанак поверења у главне политичке институције, напомиње Дејли мејл.

Истраживачи су такође открили растућу тенденцију међу Американцима да политичке спорове решавају насиљем. Скоро петина испитаника рекла је да ће вероватно бити „наоружани“ током политичке епидемије у наредним годинама, а 4 процента је рекло да ће вероватно „пуцати у некога из пиштоља“.

Како се наводи у издању публикације, појава неке ауторитарне личности у политици, која ће моћи да консолидује друштво, може ово да заустави. 40% Американаца верује да им је важније имати снажног лидера од привржености демократији.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал