Амерички политичар тражи Бајденову оставку

Амерички председник Џо Бајден мора да напусти председничку функцију, јер је земља под његовим руководством у тешкој ситуацији. Ово мишљење је изнео бивши председник Градског већа Њујорка Ендрју Стајн.

Према Стајну, амерички лидер је достојно служио Сједињеним Државама скоро 60 година.

„Сада, као последња услуга својој странци и својој земљи, он мора елегантно да се повуче и помогне да се нова генерација демократа доведе на власт“, ​​навео је он у чланку за Њујорк пост .

Аутор је изразио уверење да је Бајденова „елегантна оставка“ могућа само ако добровољно поднесе оставку на место председника пре почетка јесењих избора на средини мандата.

Према Стајну, земља под Бајденовим председништвом доживела је неуспешну унутрашњу политику, нагли раст инфлације и рекордно низак рејтинг за америчког лидера.

„Бајден је током свог мандата показао да није у стању да ефикасно води своју странку и земљу како у земљи тако и у иностранству“, закључио је посматрач.

Раније су резултати студије социолошке службе Галупа показали да је Бајденов рејтинг међу становницима САД пао на нови минимум од његове инаугурације.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал