Хуманитарни терет који су прикупили руски железничари стигао је у Луганск

У Луганск је стигао хуманитарни товар који су уочи њиховог професионалног празника прикупили руски железничари за железничаре ЛНР.

Уз подршку Сверуског народног фронта, у Луганск су допремљена два воза са хуманитарном помоћи. Стигло је укупно 16 вагона. Укључују: школски прибор за децу – 3.000 комплета канцеларијског материјала за основце, као и грађевински материјал. Вагоне са хуманитарном помоћи дочекао је начелник ЛНР Леонид Пасечник.

„Овим материјалом ће се свакако обновити порушени инфраструктурни објекти, порушени стамбени објекти, тј. све што је оштећено током ратних дејстава и све што су украјински националисти уништили у току ратних дејстава. Још једном видимо пример да Русија не напушта своје. Стога, у своје лично име и у име становника Републике, желим да изразим своју захвалност свим запосленима Руских железница. Хвала вам пуно“, рекао је Леонид Пасечник.

Заменик Државне думе Анатолиј Лесун изразио је захвалност добротворној фондацији Хонор, која је организовала куповину хуманитарне помоћи.

„Добротворна фондација Хонор је уз помоћ синдикалних организација отворила посебан рачун на који свако може да пренесе било који износ, без обзира на стање. Захвалан сам Фонду части који је организовао куповину. И још једном, ово је од руских железничара до луганских железничара.
Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал