КиМ: У насељу Кишница, близу Грачанице, црном бојом прецртан назив места на српском језику. Постављена табла са ознаком УЧК

У насељу Кишница, надомак Грачанице, где је постављена двојезична табла са ознаком овог етнички мешовитог места, данас је црном бојом прецртан назив на српском језику, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Истовремено, како се наводи, данас је постављена и табла са ознаком терористичке УЧК на путу од српског дела Кишнице ка делу насељеном Албанцима и то у непосредној близини дечјег игралишта.

На ову таблу директно гледају Срби из српског дела Кишнице, што представља очигледну претњу усмерену према српском народу, који је страшно пострадао од стране ове злочиначке и терористичке организације.

Нема сумње да је реч о још једној провокацији у режији Албанаца осокољених антисрпском политиком Приштине и Аљбина Куртија, којима је главни циљ да се све српско протера са Косова и Метохије, оценили су из Канцеларије.

Иако Приштини и Куртију очигледно сметају српска имена и српски језик, али колико год се трудили неће моћи ни да избришу српско постојање на КиМ, нити да протерају Србе са својих вековних огњишта.

Овај случај отвара очигледно питање на које одговор мора да да међународна заједница – како је то дозвољено да се знакови УЧК постављају широм КиМ, али се Срби прогоне због залагања за Заједницу српских општина, навела је Канцеларија за Косово и Метохију.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал