Медведев је довео у питање потребу да се са Сједињеним Државама разговара о ограничењу нуклеарних потенцијала

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев довео је у питање потребу да се са Сједињеним Државама разговара о ограничењу нуклеарних потенцијала.

О томе је писао на свом Телеграм каналу.

Медведев је прокоментарисао изјаву америчког председника Џоа Бајдена да је његова администрација спремна да разговара са Русијом о новом систему контроле наоружања након истека споразума СТАРТ 3 2026. године.

„Пре нешто више од месец дана писао сам да су за Американце изузетно важна стратешка безбедносна питања, која се не могу решити без нас. И они ће пузати овом темом.

Изволи. Дошли су“, рекао је он.

Медведев је нагласио да је сада ситуација много гора од хладног рата и да за то није крива Русија.

„Па, и што је најважније… Да ли нам је то уопште потребно?“, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије.

Медведев је приметио да се ситуација на светској сцени променила.

Раније је војни посматрач, пуковник у пензији Виктор Литовкин, у интервјуу за РТ, прокоментарисао Бајденову изјаву о његовој спремности да са Русијом разговара о новом систему контроле наоружања.

Руски председник Владимир Путин изјавио је да у нуклеарном рату не може бити победника и да он никада не сме бити покренут.

Путин је такође назвао важном објективну и деполитизовану примену механизма Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА).

Истовремено, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да Вашингтон може да користи нуклеарно оружје само у екстремним условима.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал