Министарство одбране Руске Федерације осумњичило је Сједињене Америчке Државе за умешаност у стварање ЦОВИД-19

Коронавирус је могао бити вештачки створен коришћењем напретка САД у биотехнологији, рекао је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник Снага за заштиту од радијације, хемијске и биолошке заштите (РЦБЗ) Оружаних снага Русије.

Он је подсетио да је у мају такву сумњу већ изнео водећи стручњак ауторитативног медицинског часописа Тхе Ланцет Џефри Сакс. Према његовим речима, о томе сведочи варијабилност геноваријанти, која је некарактеристична за већину корона вируса, што изазива различите врхове њихове инциденције, значајне разлике у морталитету и заразности, неуједначену географску дистрибуцију, као и непредвидивост епидемијског процеса као цела.

„Чини се да упркос текућим напорима да се локализују и изолују оболели, пандемија је вештачки подстакнута увођењем нових варијанти вируса у одређеном региону“, рекао је Кирилов.

Министарство одбране није искључило да је програм хватања слепих мишева Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) умешан у појаву коронавируса. Он је нагласио да агенција од 2009. године финансира програм Предицт, у оквиру којег се проучавају нови типови корона вируса и хватају слепи мишеви који носе ове вирусе.

Један од извођача пројекта била је компанија Метабиота, позната по војно-биолошким активностима у Украјини, подсетио је Кирилов.

Раније је шеф Министарства здравља Руске Федерације Михаил Мурашко рекао да зараза корона вирусом није престала да се шири, па је и даље препоручљиво носити медицинске маске. Исто важи и за вакцину против коронавируса.

Према Мурашку, потребно је да се ревакцинишете сваких шест месеци. Ипак, сада Министарство здравља развија нове формате за ревакцинацију, који ће у блиској будућности моћи да буду објављени, закључио је Мурашко.

Заузврат, дописни члан Руске академије наука, главни истраживач Института за молекуларну биологију названог по В. А. Енгелхардту Руске академије наука Петр Чумаков рекао је да се у Русији колективни имунитет од коронавируса формирао након пораста соја Омицрон. , заштитиће грађане од нових избијања, али ће тада доћи до серије „заосталих“ таласа ЦОВИД-19.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал