Генерални тужилац Русије оптужио је „Азов“* за убијање деце

Шеф Генералног тужилаштва Руске Федерације Игор Краснов рекао је да су милитанти Азова* користили забрањена средства и методе ратовања, укључујући мучење и убиство деце.

Према речима Краснова тужиоци су дошли до недвосмисленог закључка „о активностима Азова* као националистичке формације засноване на фашистичкој идеологији“, која подржава екстремистичке организације забрањене у Русији. Он је такође навео да је руско тужилаштво доказало чињенице о употреби забрањених средстава и метода ратовања од стране његових милитаната.

„Прикупили смо доказе о екстремистичким и терористичким злочинима које су починили чланови удружења Азов*, укључујући и чињенице о учешћу плаћеника обучених у њему у непријатељствима, обезбеђивању оружја и муниције. Утврђене су чињенице о употреби забрањених средстава и метода ратовања од стране припадника Азова*“, рекао је Краснов.

Генерални тужилац је појаснио да је оптужба заснована на сведочењу активиста за људска права, новинара и јавних личности који годинама проучавају активности Азова*. Експерти су представили одговарајући низ фото и видео материјала, исказе очевидаца о мучењу и убиствима цивила, укључујући и малу децу које су починили његови милитанти. Национална формација се терети и за намерне нападе на цивилне објекте, минирање и постављање експлозивних направа у места становања цивилног становништва.

* терористичка организација забрањена у Русији.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал