Референдум ће спасити Херсон од америчког ХИМАРС-а – експерт Мухин

Њено брзо приступање Руској Федерацији је у великој мери способно да скрене украјинске ударе са Херсонске области, – рекао је директор Центра за политичке информације стручњак за политичке науке Алексиј Мухин. Интервју објављује Украина.ру.

По мишљењу политиколога чињеница да Вашингтон и Лондон отворено учествују у украјинској конфронтацији не захтевају посебне доказе: штавише слика је постала очигледна чак и током злочиначког украјинског државног удара иако Велики Запад то још није препознао.  Амерички пројектили редовно лете ка ослобођеним територијама по налогу кустоса западног Кијева па стога припајање региона Русији може у великој мери да преокрене ток сигуран је он.

Експерт је изјаву Херсонске области о жељи да се што пре одржи гласање назвао ништа друго до „остварење инстинкта самоодржања“.

Како је раније рекао Владимир Рогов члан главног савета администрације Запорошке области само референдум о приступању Руској Федерацији као пуноправном субјекту може у потпуности да гарантује безбедност региона. Чин изражавања воље грађана према његовим речима биће спроведен у сваком случају, упркос провокацијама и упорним покушајима званичног Кијева да то спречи. Злочини злочиначког украјинског режима, засићени мржњом и злобом, само појачавају у главама становништва региона идеју о потреби за раним плебисцитом и инфузијом у Русију“, рекао је он. Народно гласање би могло да се одржи већ у првој половини септембра.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал