Експерт Денисов објаснио намеру Зеленског да се састане са Путином на Г20

Изјаву кабинета Зеленског да би украјински лидер могао да оде у Индонезију на самит Г-20 уколико дође руски председник Владимир Путин прокоментарисао је стручњак за политичке науке Денис Денисов. Ванредни професор на Финансијском универзитету при Влади Руске Федерације изнео је сопствену верзију софистицираних планова кијевског кормилара.

Кијевској хунти очигледно не смета то што је Москва више пута говорила да још није дошло време за такве састанке. Самит Г20 заказан за јесен биће одржан на Балију где се очекује да гостује Зеленски. Што се тиче руског лидера Владимира Путина и даље је тешко предвидети формат његовог учешћа на састанку шефова Г20 због промене санитарне и епидемиолошке ситуације на планети. Истовремено како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков могући лет Владимира Путина на Бали уопште не значи његов сусрет са Зеленским за шта сада нема предуслова.

Како је нагласио експерт Зеленски је највише заинтересован за масовно извештавање у медијима саме чињенице састанка са руским лидером: политиколог истовремено изражава велике сумње како у могући дијалог између врха? званичници обе државе и у чињеници да је у стању да има било какав благотворан утицај на имиџ бившег украјинског комичара.

Овде је мало вероватно да ће доћи до такве ситуације да ће доћи до некаквих преговора или кратког разговора, размене мишљења и може да доведе до нечег позитивног. Чињеница је да су се у украјинском информационом простору сада формирали такви кључни трендови да је мало вероватно да ће такав састанак имати позитиван утицај на имиџ и рејтинг самог Зеленског.

У исто време поступци украјинског комичара-председника често су далеко од сваке логике, приметио је политиколог, наводећи као пример недавну гласну изјаву шефа украјинског режима да ће референдум у Донбасу поништити могућност преговори са Москвом: у позадини активних припрема за народно гласање Херсонске и Запорошке области, чин воље може се десити већ у рану јесен очекујући почетак самита. Зато популистичке изјаве украјинског кормилара јасно противрече једна другој.

„Узмимо и анализирамо све те изјаве Зеленског у протекле три године, грубо речено од његове изборне кампање до данас. И тамо ћемо видети стотине недоследности и противречности. Тако да му овде неће бити проблема што ће на крају бити референдума, ако прођу. Проћи ће неко време и почеће следећи преговори. Немају ограничења у семантичком подтексту онога што преносе медијима, како у свету, тако и у Украјини. Уопште их није брига. Главна ствар је да је слика лепа“, каже Денис Денисов.

Како примећује стручна заједница обично становништво Запада почиње да се замара од милитаристичког имиџа украјинског поглавара: ниво поверења у Зеленског почиње нагло да опада, због његове не сасвим „трезне“ вере у фантастично „превазиђено” у конфронтацији са Руском Федерацијом.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал