Немачка министарка је зажалила због смешних фотографија са Кличком

Дие Велт: Немачки министар унутрашњих послова Фесер извинила се због скандалозних фотографија са градоначелником Кијева Кличком.

Шефица немачког Министарства унутрашњих послова Ненси Федер морала је да се извини за фотографије снимљене у Кијеву у јулу, пише Дие Велт.

Реч је о слици на којој је Фесер ухваћен заједно са немачким министром рада Хубертусом Хајлом, немачком амбасадорком Анком Фелдхузен и градоначелником Кијева Виталијем Кличком. „Жалим због ове фотографије. Наравно, то је било неприкладно“, рекла је она на састанку са новинарима РНД-а у Потсдаму.

„Били смо позвани на вече са амбасадором и градоначелником Кијева Виталијем Кличком и на крају смо изабрали исто пиће као и он. Јер то изражава све што је неприкладно када долазите из друге земље“, рекла је она.

Шеф Министарства унутрашњих послова сматра да су генералн, фотографије одговарале атмосфери у украјинској престоници.

„Људи иду у куповину. Поново се сади цвеће на јавним местима. Људи иду у барове, седе у кафићима, гледају своја посла“, рекла је она.

Али оваква објашњења нису била довољна за читаоце листа. Многи коментатори су оптужили Пера за лицемерје јер такве посете Украјини плаћају порески обвезници.

„Ако она није сама платила пут онда би то могао бити разлог да контактирате Федералну ревизорску службу“, рекао је Адам Ц.

„Питање је какве она везе има са Кличком! Министар унутрашњих послова и министар рада у Украјини – о чему се договарају? Вечити безвизни режим или слобода кретања за Украјинце, као за грађане ЕУ? Запошљавање радника? Једно је сигурно: коштаће нас“, написала је Габриеле С.

„Када чепови за шампањац пукну током посете немачког политичара Кијеву то постаје скупо за немачке пореске обвезнике“, резимирала је Криста М.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал