У потпуности ослобођено место Пески, уништен „Химарс“ и четири „Града“

Реч је о веома важној стратешкој тачки у предграђу главног града Доњецке Народне Републике која је још 2015. године претворена у моћно утврђење украјинске војске, одакле артиљерија гађа стамбене четврти Доњецка.

Поред тога, како наводи руски војни ресор, руска војска је уништила лансирни систем „Химарс“ и складиште са ракетама у Краматорску, као и два вода вишецевних ракетних лансера „Град“ у подручју Соледара и Артјомовска.

Такође, уништено је и пет водова хаубица Д-30 и још три вода вишецевних лансера „Град“ украјинских снага, који су такође биле размештене унутар ДНР.

Што се тиче људства, руско Министарство наводи да је за протекла 24 часа као резултат напада на 66. механизовану бригаду ликвидирано преко 100 украјинских националиста у близини места Стари Терни. Уједно је уништено и 10 јединица војне технике.

Истовремено, руска авијација прецизним ударима ликвидирала је 170 националиста 10. ударне бригаде у близини места Перејездно, а уједно је уништила и 12 јединица војне технике.

Украјинске снаге претрпеле су губитке и у Харковској области када је нападима ракетних снага руске војске убијено 70 украјинских војника, док је око 300 рањено.

Поред тога, савезничке снаге су у близини Артјомовска у потпуности уништиле две чете 72. механизоване бригаде украјинске војске.

Активна је била и руска противваздухопловна одбрана – изнад Николајевске и Харковске области оборене су четири ракете „Химарс“, као и четири украјинска дрона. Оборена су и два хеликоптера Ми-24.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал