Захарова о протеривању дипломате из Црне Горе: Подгорица слепо прати деструктивну линију Запада

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је одлуку Црне Горе да протера једног руског дипломату рекавши да Москва у тој одлуци види неспремност и неспособност званичне Подгорице да се удаљи од политике слепог праћења деструктивне линије Запада.

Како је рекла, то слепо праћење западне политике иде на штету међународне безбедности и сарадње, али и сопствених националних интереса.

„Овај испад црногорских власти сматрамо још једном епизодом хибридне кампање коју су Запад и његови сателити покренули против Русије. У томе видимо неспремност и неспособност званичне Подгорице да се удаљи од политике слепог праћења такве деструктивне линије – на штету међународне безбедности и сарадње, али и сопствених националних интереса“, казала је Захарова у саопштењу које је објавио руски спољнополитички ресор.

Такође је навела и да је протеривање руског дипломате из Црне Горе неосновано и без логике, те да Москва оставља за собом право на одговор. Додала је и да је покушај да се овај корак оправда у јавном коментару открио да у тој одлуци нема ни логике ни разлога да се тако нешто учини.

Подсетимо, у Подгорици је јуче саопштено да је један руски дипломата проглашен за персону нон грата. Убрзо затим се огласило се и Министарство спољних послова Русије које је саопштило да ће уследити одговарајуће мере.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал