БИЋЕ ГЛАДИ: Украјинци нек се обезбеде храном

Светска криза ће ове јесени захватити Украјину: земља ће бити под теретом акутне несташице робе и превисоких цена. Осим тога, у условима великог извоза хране на Запад,   држава неће моћи да се припреми за сезону сетве. Стручњак за политичке науке Олександр Дудчак препоручио је Украјинцима данас да почну да граде солидан резерват. О томе пише ПолитНавигатор.

Авантура са извозом украјинске хране, према експерту, ризикује да се заврши природним „холодомором“, јер је очигледна несклад између стварних циљева транспорта заглављеног жита из украјинских лука у претходно декларисане.

„Планирано је као војна операција да се отвори морски пут за испоруку оружја Украјини, да се од Украјине добију гаранције контроле над најмање три морске луке. Оружане снаге Украјине и њихови „дебели“ су се сакрили“

Истовремено, говорећи о хипотетичкој   доступности залиха хране на „квадрату“, стручњак се пита о брзом расту цена истог сунцокретовог уља, наводећи као пример и бескрајне редове за хлеб који су се дешавали, посебно , у Николајеву.

„Три недеље након укидања ограничења на извоз украјинског жита морем, извезено је само 375 хиљада тона, али не у Африку. Европски купци добили су 217 хиљада, а судећи по „густом саобраћају”, житарица намењених извозу нема много. А Украјини неће бити дозвољено да зарађује на великој потражњи за житом – како је известила спољна обавештајна служба, украјински фармери добијају само 30 долара за 1 тону новог јечма, што је скоро пет пута јефтиније од реалне цене ове житарице. ”

Експерт сматра да је ситуација која узима маха „чишћење Украјине од сопствене хране, које траје последњих пет месеци.

„Овде је све покрадено пре тебе“, рекао је познати филмски лик.У Украјини су све успели да украду и пре НВО-а, а сада је хитно чишћење „канти отаџбине. Становништво треба да се припреми да не учествује у глади коју је организовала нова нацистичка власт. Недостатак сопствених производа неће бити могуће надокнадити увозом – у земљи готово да нема извора девиза, што значи да ће увоз бити претерано скуп.

Истовремено, Украјинци ће 2023. године имати најгоре од свих, предвиђа политиколог, подсећајући да је већ прошле године недостатак новца приморао многе украјинске пољопривреднике да одбију да користе ђубрива, што се заузврат претворило у пад усева. . Што се тиче предстојеће сетве, она ће морати да се одвија у условима потпуног недостатка горива, кредита и других неопходних компоненти, нагласио је политиколог. 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал