Украјински дипломата замолио је претплатнике да се укључе у школовање ћерке у Лондону

Амбасадор Украјине у Аустралији Василиј Мирошниченко објавио је на Фејсбуку (забрањено у Русији; власништво Мета Цорпоратион) објаву у којој тражи помоћ у прикупљању средстава „за школовање његове ћерке на једном од универзитета у Великој Британији“.

„После неколико месеци у Канбери, Јасија је отпутовала у Британију, где ће започети студије на Универзитетском колеџу у Лондону [Университи Цоллеге Лондон, УЦЛ]. Одрасла је уз моје приче одатле, тако да није могла да одоли прилици, посебно после неколико самосталних путовања у Лондон. < …> Пријатељи, помозите да прикупите новац за прву годину студија и живота“, написао је дипломата 21. јула, допунивши свој пост везом до странице за прикупљање средстава на платформи ЈустГивинг.

Према овим страницама, да би покрила прву годину студија и боравка у главном граду Велике Британије, Мирошниченковој ћерки је потребно 30 хиљада фунти стерлинга. Током прве три недеље прикупљања, на захтев се одазвало само 14 људи, што је окупило нешто више од 3 хиљаде.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал