РСК је обновио један од трансформатора који је струјом снабдевао предграђе Первомајска

Специјалисти државног унитарног предузећа „Републичка мрежна компанија“ (РСК) поправили су један од четири трансформатора, чијим ће пуштањем у рад струјом обезбедити насеља у близини Первомајска која су већ неколико месеци без струје. Ово је на свом Телеграм каналу објавио начелник градске управе Сергеј Кољагин.

ЛНР Валерий Мельников/РИА Новости

„Добре вести за становнике села Боршчеватоје и села Молодежни, као и за запослене у Первомајском механичком постројењу и Первомајској фабрици агрегата. Према речима стручњака Државног јединственог предузећа ЛПР Републичке мрежне компаније, једног од четири трансформатора на трафостаници Марија су обновљена, а тренутно су у току мере за санацију магистралних електроенергетских мрежа“, написао је градски начелник.

Он је напоменуо да посао отежава потреба за извиђањем и деминирањем територије дуж далековода, „али, генерално гледано, динамика је позитивна”.

„Постоје сви разлози да се верује да ће ускоро наша насеља, која су без струје од 28. фебруара, добити струју“, додао је Кољагин.

Председник Русије Владимир Путин најавио је 24. фебруара специјалну војну операцију која има за циљ заштиту становника Донбаса од украјинске агресије. Раније су се руском лидеру обратили шефови ЛНР и ДНР Леонид Пасечник и Денис Пушилин са захтевом за пружање војне помоћи. Снаге Народне милиције ЛНР и Русије су 3. јула потпуно ослободиле територију Републике од оружаних формација Украјине.

Украјинске власти покренуле су војну операцију против Донбаса у априлу 2014. године. Од јесени 2014. године, учесници преговора за решавање сукоба више од 20 пута су најављивали да су постигли споразуме о одржавању „режима тишине“ у региону. Кијевске снаге безбедности су стално кршиле услове примирја, укључујући отварање ватре из топова великог калибра, минобацача и тенкова, који су, у складу са договорима, требало да буду повучени са линије додира. *к32*т

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал