Руска православна црква позива ОДКБ, ШОС и БРИКС да заштите породицу и традиционалне вредности

Руска православна црква предлаже да се усвоје специјални међународни акти за утврђивање традиционалних вредности у модерном свету, а платформе за дискусију могле би бити ОДКБ, БРИКС и ШОС, саопштио је председник комисије за питања породице, заштите материнства и деце при Патријаршији РПЦ, Фјодор Лукјанов на форуму „Армија-2022“.

„Имамо заједничке традиционалне вредности које нас уједињују и којима је данас посебно потребна заштита. Нови изазови који су се појавили пред човечанством захтевају покретање иницијативе за усвајање међународних аката који одговарају претњама и ризицима. Платформе за дискусију могу бити Организација Договора о колективној безбедности (ОДКБ), БРИКС (коју чине: Русија, Бразил, Индија, Кина и Јужноафричка република) и Шангајска организација за сарадњу (ШОС). То ће омогућити да организације добију обједињавајући значај, учиниће их институцијама које ће гарантовати мир и просперитет за човечанство“, рекао је Лукјанов.

Према његовим речима, данас постоји невероватна потреба за усавршавањем биоетичког законодавства које ограничава експериментисање на људима у свим фазама развоја, почевши од зачећа.

У сфери социјалних односа, по оцени званичника Руске православне цркве, потребни су акти за заштиту породице као савеза мушкарца и жене и „заштите права биолошког пола – бити онаквим човеком каквим се родимо, мушкарцем и женом“. У сфери информативне и духовне безбедности неопходно је разговарати о заштити личности и достојанству човека у дигиталном простору, навео је он.

У Руској православној цркви (РПЦ) сматрају да су потребне нове платформе и институције како би се написали и имплементирали такви правни акти у националном законодавству и додаје, да је бесмислено мењати постојеће.

Лукјанов истиче да московски патријарх и комисија за питања породице имају искуство у организацији догађаја у сфери заштите традиционалних вредности.

Спутњик

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал