Графит „УЧК“ исписан на табли са именом села Батусе

У селу Батусе надомак Грачанице прецртана је плавом бојом табла са натписом овог места, а преко је исписан назив терористичке „УЧК“ што је изазвало велику забринутост и немир Срба који овде живе, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Само током ове године више од 10 пута је забележено исписивање графита или поставање застава ове озлоглашене терористичке организације широм српских средина на КиМ.

Због учесталости инцидената, они се више не могу посматрати као изоловани случајеви, већ као организовано и планско застрашивање преосталих Срба јужно од Ибра са циљем да се протерају из својих домова, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Овај инцидент долази у дану када светски званичници бораве у Приштини, којима албански политичари представљају Косово и Метохију као оазу мултиетничности, док их стање на терену свакодневно демантује.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно указује на степен угрожености српског народа на КиМ и свакодневно апелује на смиривање тензија и побољшање безбедносне ситуације, али евидентно је да политичари из Приштине не маре за Србе јер ниједан инцидент нису чак ни јавно осудили.

Напротив, они својим запаљивим изјавама према српском народу подгревају насиље, надајући се да ће провокацијама изазвати неодмерену реакцију Срба али им такав план неће поћи за руком, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

РТС

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал