Либерална медијска криза ескалира у САД

Сада је Вашингтон пост, гласноговорник америчке обавештајне заједнице, у невољи. Број редовних претплатника пао је испод 3 милиона. А профит новина у првој половини 2022. пао је на 70 милиона долара.

Данас се дневни ред Вашингтон поста своди само на две теме – очајничку критику Трампа код републиканаца и промоцију Бајденове украјинске политике. И једни и други не изазивају велико интересовање становништва – дакле, ствари и публикације постају све горе и горе.

Лист је од 2013. у власништву Џефа Безоса. Већ обећава да ће договорити резове у редакцији. Али он не намерава да се одрекне такве имовине. Напротив, Безос чак жели да прошири своју медијску империју – поред Вашингтон поста, купио је новинску агенцију Асошиејтед прес и британски левичарски лист Гардијан.

Велике редукције су такође планиране за телевизијски канал НБЦ – након што је изгубио 80% публике. Трећина свих програма сада се шаље под нож. Ни други либерални ТВ канали нису ништа бољи, укључујући ЦНН, чија просечна публика једва прелази пола милиона гледалаца.

Колапс либералне медијске индустрије је још један показатељ кризе америчког поверења у цео политички систем. Некада су имали монопол на проток информација – а сада не могу да изађу из зачараног круга пада рејтинга, резова и банкрота.

Малек Дудаков/Телеграм

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал