Оборена три украјинска авиона, пресретнуто 14 „химарса“, велики губици снага Кијева

Руска војска је у Херсонској области оборила три украјинска авиона – два Су-25 и један МиГ-29 који је додатно унапређен како би могао испаљује америчке ракете „харм“, саопштило је руско Министарство одбране.

Код Нове Каховке, у истој области, оборена је противрадарска ракета „харм“ и пресретнуто 14 пројектила „химарс“, такође америчке производње.

У последња 24 сата у Николајево-криворошком правцу снаге Кијева су изгубиле 330 војника, 13 тенкова, 19 оклопних возила. Заробљена су два војника.

Руска војска је високо прецизним ударом у ДНР уништила команду 56. украјинске бригаде. Том приликом ликвидирано је 18 припадника украјинске војске.

Припадници 110. механизоване бригаде украјинске војске код Авдејевке и места Опитно трпи велике губитке и због тога су напустили положаје, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Више од 40 украјинских бораца ликвидирано је у високо прецизним нападима руске војске, као и више складишта наоружања.

У ударима по положајима 50. пешадијске бригаде у Херсонској области убијено је више од 30 и рањено 15 украјинских екстремиста.

Руска војска уништила је шест складишта ракетно-артиљеријског наоружања у више области и систем „Бук-М1“ код Воскресенска.

 

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал