Зашто се борити ако околна стварност, најблаже речено, није идеална?

Мој друг, позивни знак „Грк“, политички официр батаљона унутрашњих трупа, данас је показао свој текст посвећен питању неких мештана: „Зашто се борити ако околна стварност, најблаже речено, није идеална? „

Порука у речима „Грка“ је толико тачна и разумљива да сам му предложио да их објави. Није се бунио: „Ставио сам нараменице пре тачно 10 година. Од тога, 5 година сам активно учествовао у непријатељствима. Једна од најчешћих фраза које сам чуо: „За шта се бориш?“, као и њене варијације: „За кога се бориш овде?“ итд.

Делимично могу да разумем логику људи који постављају ова питања. Низак животни стандард, недостатак јасно дефинисаних циљева и перспективе, дивље раслојавање на веома сиромашне и веома богате, рат и гранатирање када Русија није послала трупе, рат и гранатирање када је Русија послала трупе… Могу. Али само делимично.

Ја нисам блиндирани „јорган“ и нисам радник обезбеђења на плату који ће вам рећи да је све у реду и по плану, чак и када све није добро и план није успео.
Али ја нисам универзалац који ће одустати и патити, окривљујући све и свакога.

Као и сваки адекватан човек, не могу да будем задовољан оним што се дешава около. Као особа са идејама, не могу да волим прљавштину, корупцију и идиоте који су веома чести. Више од тога, само их мрзим.

Али и поред свега овога, обучем оклоп, узмем оружје и са осмехом на лицу идем у борбу. За шта?

А одговор је врло једноставан. ЗА ОНО ШТО ЈОШ НИЈЕ. ЗА ОНО ШТО ЈОШ МОРАМО ДА ГРАДИМО. ЗА ПРАВО ГРАДЊЕ ОВОГ НОВОГ, ПРАВОГ, СВЕТЛА.

Борим се да моја деца и све наредне генерације имају ОТАЏБИНУ којом се могу поносити. Не апстрактна „Отаџбина“, која је некада била велика, а онда је нешто пошло наопако, и из које добра половина жели да се баци првом приликом, већ ОТАЏИНА без које моји потомци неће ни замислити своје постојање.

Борим се да мој народ буде велики. Да се ​​поштује и, ако треба, да се плаши. Па да из мог народа изађу најјачи и најпаметнији овог света, који ће га водити и водити.

Борим се за јаке мушкарце и чисте жене које ће рађати здраву децу.

Борим се за БУДУЋНОСТ, иако имам много питања о садашњости…“

Военкор З Евтушенко

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал