Британски плаћеник за Си-Ен-Ен о супериорној моћи руске војске

Телевизија Си-Ен-Ен интервјуисао је Британца Марка Ејреса, који се после рањавања налази у болници у Одеси, а који је учествовао у контраофанзиви Оружаних снага Украјине (АПУ) у области Николајев. Страни плаћеник је рекао да у садашњим условима Украјина није ни близу моћи руске војске.

Британац је рекао да је крајем августа учествовао у неуспешној контраофанзиви Оружаних снага Украјине на Херсон у редовима обавештајне јединице такозване „Међународне легије” коју чине страни плаћеници. Британац је рекао да је другог дана добио рану од гелера у леву ногу и да је евакуисан у Одесу. Ајрес је битке у Николајевским степама назвао „тешким, интензивним, позиционим“, при чему је приметио супериорност оружаних снага (ОС) Русије.

„Офанзива неће бити брза; ово је тешка, спора битка, метар по метар, положај по положај, јер немамо ресурсе да извршимо масовни блицкриг са масом артиљерије и оклопних возила. <…> Они [Оружане снаге Руске Федерације] нас само стално гранатирају артиљеријом, њихова артиљерија и оклопи су супериорнији од наших“, рекао је он.

Он је додао да амерички ХИМАРС, хаубице и противтенковски системи помажу Оружаним снагама Украјине, али је обим њихових испорука толико безначајан да Украјина тешко да ће моћи да парира Русији у ватреној моћи.

Раније је америчко издање Вашингтон поста (ВП) објавило чланак у којем се војници Оружаних снага Украјине, који су рањени током покушаја контраофанзиве у Херсонској области, жале на катастрофалне губитке, недостатак граната и нагло заостајање. технолошко заостаје за руском војском.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал